Skip to main content

Vi hjælper dig på vej ⤳​

Konference 2013 – Hygiejne – ren viden?

Uddannelse og hygiejne – konference
Hotel- og Restaurantskolen – 7. februar 2013

8.30-9.30

Indskrivning

Deltagerliste

9.30

Velkomst og introduktion
Formand Susanne Knøchel, Institut for Fødevarevidenskab

9.40

Hygiene in the environment of teaching
Dr. Anne Hyvärinen (FI)

National Institute for Health and Welfare

Præsentation

10.30

Hygiejne – et historisk værktøj
Professor Anne Løkke, Saxo-Instituttet, KU

11.00

Pause

11.30

Temagrupper om formidling, undervisning og forskning

Gruppe 1 – Ny offentlig indsats – nationalt og lokalt

Hygiejne som fælles mål
 Ass. læge Asja Kunøe, Sundhedsstyrelsen

Hygiejne som strategisk indsats
 Ledende sundhedsplejerske Nina Rasch, Egedal Kommune

Præsentation

Gruppe 2 – Ny veje i skole, skoling og uddannelse

Innovation i faggrænser – case fra frikommune
 Skolechef Steen Søborg, Chefkonsulent Jesper Alstrøm, Konsulent Thomas Nielsen, Fredensborg Kommune
Udvikling af uddannelse
 Faglærer Tina Nancy Manning, TEC

Gruppe 3 – Nye metoder og værktøjer

Hvad kan 40 grader gøre?
 Konsulent Lotte Bjerrum Friis-Holm, Teknologisk Institut
Damp i hygiejnens tjeneste – kendte værktøjer i nye sektorer
 Dairy Engineer Annette Baltzer-Larsen, FORCE Technology

12.30

Frokost

13.30

Formiddagens temaer gentaget
Temagrupper – formidling, undervisning, forskning

14.30

Pause

15.00

Udvikling af pædagogiske indsatser – en læreproces med indsatsteori
 Konsulent Andreas Hougaard, Danmarks Evalueringsinstitut

Præsentation

15.20

Varmeresistente bakterier i sygehusmiljøet
Professor Karen A Krogfelt, SSI , 
Afd for mikrobiologi og infektionskontrol

Præsentation

15.40

Human Hygiejne – hygiejnehypotesen
Lektor Dennis Sandris Nielsen, Institut for Fødevarevidenskab KU

Præsentation

16.00

Afslutning

På dagen var der stande fra Opitek, Viima og SSI Diagnostica